Oprichting 'Vrienden van De Bloesemhoff'

 

Het is officieel: De Vrienden van De Bloesemhoff. 

De Vrienden maken het mogelijk om leuke extraatjes te regelen voor de bewoners. Een extra potje om leuke dingen van te doen. Zoals een dagje uit, een zomer BBQ, avondje naar de film of waar de bewoners ook maar zin in hebben. 

De bewoners krijgen allen een Wajong uitkering. Deze gaat vrijwel geheel op aan vaste lasten. Om wat leuke extra’s mogelijk te maken voor de bewoners is het initiatief “Vrienden van De Bloesemhoff” gestart. De bijdragen van “De Vrienden” worden apart gereserveerd om er zo alleen leuke dingen van te doen met de bewoners.

Kijk onder het kopje 'Vrienden van De Bloesemhoff' voor meer informatie. 

En: zegt het voort!

Dec. 2021

Opbrengst collecte Het Gehandicapte Kind

 

We zijn blij verrast door de hoge opbrengst van de collecteweek 'Het Gehandicapte Kind'. Totaal is er € 1.841,62 opgehaald in Almkerk en in een aantal straten rondom De Bloesemhoff in Andel.

Hiervan gaat de helft, dus € 920,81, naar De Bloesemhoff! 

We bedanken alle collectanten voor hun inzet en de gulle gevers voor hun bijdragen. We kijken al uit naar de volgende collecteweek in 2022. 

Nogmaals dank! 

 

Dec. 2021

Aankondiging collecteweek november Het Gehandicapte Kind

 

Het is nog vroeg, maar we mogen vertellen dat de collecteweek van Het Gehandicapte Kind deels zal draaien om De Bloesemhoff!

Van 15 t/m 20 november 2021 is de collecteweek voor Het Gehandicapte Kind. In Almkerk zal worden gecollecteerd en de helft van de opbrengst is bestemd voor De Bloesemhoff! Ook mogen we de bewoners en/of hun ouders laten collecteren in de directe omgeving van De Bloesemhoff. Dus ook in Andel zullen er collectanten langs de deur komen. En ook de helft van deze opbrengst gaat naar De Bloesemhoff.

Wanneer je je wilt aanmelden als collectant in Almkerk of Andel, stuur dan een email naar info@bloesemhoff.nl

Wil je liever niet langs de deur met een collectebus? Dan kun je ook via met een digitale collectebus collecteren. Geef dit dan aan in je email, dan krijg je aan het begin van de collecteweek een SMS die je vervolgens in je Whatsapp groepen kunt delen. 

Alle kleine beetjes helpen, dus doe met ons mee! 

Sept. 2021

Helaas (nog) geen Burendag 2021

Het was dit jaar het plan om mee te doen aan Burendag 2021 (mogelijk gemaakt door het Oranje fonds en Douwe Egberts). Helaas moeten we er toch vanaf zien. Vanwege de corona maatregelen is het een te grote uitdaging om iets passends en leuks te organiseren op een verantwoorde wijze binnen de geldende maatregelen. 

Dat betekent niet dat we stilzitten, we zoeken steeds naar mogelijkheden om activiteiten te organiseren. Zo denken we na over het voorjaar van 2022. De Bloesemhoff draait dan 1 jaar en dat is een mooie reden om iets te organiseren. Zodra er meer over bekend is, zullen we dat laten weten.

Aug. 2021

De Bloesemhoff is vol! 

Goed nieuws! Alle appartementen in de Bloesemhoff hebben een bewoner. Daar zijn we erg blij mee! We zoeken dus geen nieuwe bewoners meer.

We hopen dat iedereen zich thuis mag gaan voelen. 

 

Juni 2021

Foto uit de oude doos: de voormalige Notenhoff

Op deze foto staat het voormalige verzorgingshuis de Notenhoff. Dit gebouw stond op de plaats waar nu de Bloesemhoff is gebouwd. 

De foto is vermoedelijk van de begin jaren '70. Gebaseerd op de auto's die voor het pand geparkeerd staan: Simca 1100, Volvo 144, Peugeot 504, Ford Taunus en helemaal rechts Fiat 125. 

Juni 2021

Op reis met de stijlprijs van provincie Noord-Brabant

 

De Bloesemhoff is één van de kandidaten voor de Brabantse Stijlprijs 2021. Met dit initiatief brengt de provincie bijzondere woonvormen voor het voetlicht die als voorbeeld voor anderen kunnen dienen. Stichting de Bloesemhoff is één van de genomineerden voor het winnen van de Stijjlprijs.

In dit filmpje een korte impressie. 

Mei 2021

De opening van de Bloesemhoff

Vrijdag 12 maart zijn de deuren van de Bloesemhoff in Andel geopend. Ondanks alle maatregelen hebben we er toch iets leuks van kunnen maken. De ingang was mooi versierd, er was een mooie bos bloemen voor elke bewoner en natuurlijk was er heerlijke taart!

Elke bewoner werd op een bepaald tijdstip verwelkomd door zijn of haar persoonlijk begeleider. Een bijzondere dag! 

Door COVID-19 en de strenge lock-down was het niet mogelijk dit feestelijk te vieren met een officiële opening. Dit houden we nog tegoed.

Maart 2021

De Bloesemhoff in de sneeuw!

Wat een prachtig plaatje is dit in februari. Er wordt volop geklust in de Bloesemhoff. Elke bewoner krijgt een prachtig appartement, ingericht met mooie spullen. Ook de gemeenschappelijke ruimten worden in gereedheid gebracht. 

 

Februari 2021

 

Afrondende fase

Na vele jaren voorbereiding is het bijna zover. Het gebouw is bijna klaar! Op 2 en 3 februari 2021 ontvingen de bewoners de sleutel van hun appartement. Helaas kon dit niet groots worden gevierd, zoals het slaan van de eerste paal. Toch proberen we er het beste van te maken! 

De komende weken staan in het teken van schoonmaken en inrichten van de gemeenschappelijke ruimten en de appartementen. We hopen op 12 maart 2021 te starten met wonen.

Loterij

In de maand november werd een actie gehouden door de sponsorcommissie in de vorm van een loterij (besluitnummer Gemeente Altena D2020-11-000835/2020-029513dd.9 november 2020). Deze loterij is volledig gesponsord door bedrijven in de vorm van cadeaubonnen en artikelen. 

Alle loten zijn inmiddels verkocht. De actie heeft € 3.000,-- opgebracht. Dit bedrag zal worden besteed aan bruikbare spullen voor de gezamenlijke woonruimten.

Op 12 december 2020  zal de trekking plaatsvinden. De trekking zal te zien zijn op onze Facebook-pagina.

Wij bedanken de sponsoren die deze actie mogelijk hebben gemaakt. Als stichting waarderen we dit enorm. 

Onze dank gaat uit naar:

Drukkerij Elka Sikkers Tilburg heeft de loten gratis gedrukt en geleverd.
Van Ballegooyen Modes Dussen 1e prijs
Smits Schoenen Heusden 2e prijs
Kroon Optiek Wijk en Aalburg 3e prijs

"Gaaf" by Janka, Wijk en Aalburg
Schoonheidssalon Yvonne, Wijk en Aalburg
Happetap, Wijk en Aalburg
Bloemenboetiek La Fleur, Veen
Jan Bax Ambachtelijke Producten, Veen
Lankhaar Techniek, Eethen
Vos Tweewielers, Wijk en Aalburg
Cigo Lucas, Wijk en Aalburg
Kaasboerderij de Lange Hoeve, Genderen
Lunchroom "Je Kans", Veen
Bakkerij van Ballegooijen, Wijk en Aalburg
Bakkerij van Horssen, Wijk en Aalburg
Juwelier van Zandwijk, Veen
Hak, Giessen
Diepeveen Keukens, Giessen
Schoemode de Rooij, Dussen
Riez Mode, Wijk en Aalburg

Allen hartelijk dank voor jullie bijdrage!

november 2020

Wij zoeken nog 2 medebewoners!

Medio maart 2021 mag deze groep jonge enthousiastelingen hun intrek gaan nemen. Voor het eerst uit huis gaan is een spannende stap! De één is heel enthousiast en kan haast niet wachten. Bij de ander levert het veel spanningen op. Bij de Bloesemhoff begrijpen wij dit en staat voorop om hierin goed te worden begeleid. Het doel is dat de Bloesemhoff een warme, veilige en vertrouwde plek wordt om te wonen. 

Er zijn nog 2 appartementen vrij! Wil jij weten wat de Bloesemhoff jou te bieden heeft? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.
06-12904845 | info@bloesemhoff.nl

augustus 2020

 

Wil jij bij ons wonen?

Wij zoeken nog 3 medebewoners! Wat heeft de Bloesemhoff jou te bieden?

- Zelfstandig en toch beschermd wonen.
- 24-uurs zorg door Prisma.
- Een eigen appartement. Een gezamenlijke keuken en woonkamer.
- Een warm thuis waarin jij nog verder tot bloei komt.

Neem contact met ons op voor meer informatie.
06-12904845 | info@bloesemhoff.nl

maart 2020

Een middag in de schijnwerpers!

Op 20 januari 2020 zijn de toekomstige bewoners van de Bloesemhoff op de foto gegaan. Wat staat iedereen er toch prachtig op!
We willen Tessa van By Tess Fotografie (www.bytessfotografie.nl) bedanken voor dit mooie cadeau!

De bouw is gestart!

Met het symbolisch slaan van de eerste paal door de toekomstige bewoners op 11 oktober 2019, is gestart met de bouw van de woonvoorziening.